Aromaterapija - Mirisi za Dom - Kupaonski Raj

Vaš veleprodajni dobavljač poklona isporučuje diljem Hrvatske

Potražite najbolje u veleprodaji poklona danas
Vrijeme otpreme 1-2 radna dana
Volume discount
Order 20 or more outers from each family to qualify for 5% off

5% off

Eterično Ulje Čajevca 10ml

Product code: EO-02

Latinski naziv: Melaleuca Alternifolia

Korišteni dio biljke: lišće i grančice

Porijeklo: Australija

Metoda ekstrakcije: destilacija vodenom parom

U ranim vremenima, čini se da su se listovi ovog stabla kuhali za pripremu čaja, pa je tako i nastao naziv. Veleprodajno Eterično Ulje Čajevca koncentrirani su tekući spojevi destilirani vodenom parom iz lišća stabla Melaleuca Alternifolia, koje je porijeklom sa sjeveroistočne obale Novog Južnog Walesa u Australiji. Tvrdi se da ulje ima vrijedna antiseptička i antigljivična svojstva zahvaljujući sastojcima zvanim terpenoidi te se danas koristi u mnogim proizvodima za osobnu njegu i lijekovima.

Kaže se da je Ulje Čajevca dobro za ublažavanje začepljenja, prehlade, kašlja i gripe. Koristi se za liječenje akni, gljivičnih infekcija, prhuti, vaginalnih infekcija, hemoroida, atletskog stopala, a vjeruje se da smiruje bolne mišiće i ozljede zglobova. Kada se doda vodi za kupanje, pomaže u kontroli bakterija. Ulje Čajevca ne smije se uzimati interno. Obično se koristi samo kod odraslih i mora se držati podalje od djece i kućnih ljubimaca. Nemojte ga koristiti ako ste trudni ili dojite.

Stablo Čajevca poznato je po svojim ljekovitim svojstvima od davnina u istočnoj Australiji. Poznato je da su australski starosjedioci stotinama godina koristili zgnječeno lišće za liječenje posjekotina, opeklina, rana i infekcija. Udisali su ulja iz smrvljenog lišća za ublažavanje kašlja i prehlade. Ovim su uljem prskali rane i na njih stavljali oblog. Stavljali su listove i pripremali čaj za ublažavanje upale grla. Između 1920. i 1930. godine eterično ulje ovog drveta počelo je biti poznato i korišteno zbog svojih antimikrobnih svojstava u Europi.

Napomena: Naša eterična ulja nisu prikladna za unutarnju upotrebu.

Porijeklo Australia
Težina 0,04Kg /komad
Shipping weight 0,04Kg
Dimenzije 0x0 (cm)
Materijali/sastojci Melaleuca alternifolia
CPNP
UFI
Barkod 5055796528394
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
MSDS EO MSDS all languages
Materijali/sastojci
Barkod