Aromaterapija - Mirisi za Dom - Kupaonski Raj

Vaš Vetrgovac Poklonima isporučuje diljem Hrvatske

Hrvatska

Potražite najbolje u veleprodaji poklona danas
t: +421 (0)91 019 94 47
Rok isporuke 2-3 dana
Volume discount
Order 20 or more outers from each family to qualify for 5% off

5% off

Eterično Ulje Pačulija 10ml

Product code: EO-10

Latinski naziv: Pogostemon Cablin

Korišteni dio biljke: osušeno lišće

Porijeklo: Indonezija

Metoda ekstrakcije: destilacija vodenom parom

Veleprodajno Eterično Ulje Pačulija ekstrahira se iz biljke Pogostemon cablin iz porodice metvice i ima bogat mošusno-slatki, začinski miris. Biljka je porijeklom iz Malezije i Indije, gdje je poznata kao "puchaput". Riječ pačuli izvedena je iz tamilskog "pachchai ilai" što jednostavno znači "zeleni list". Ulje pačulija dobiva se iz mladog lišća koje se suši i fermentira prije parne destilacije. Ovo ulje s godinama poboljšava svoj miris i snagu. Vrlo je cijenjena u njezi kože, posebno u zacjeljivanju ožiljaka.

U istočnim zemljama ulje pačulija koristi se u potpourrisu i vrećicama između posteljine i odjeće za miris, kao i za tjeranje stjenica i insekata. Za ulje se kaže da ima uravnotežujući učinak na emocije i stvara ljubavnu atmosferu. Kada se koristi u plameniku, ublažava tjeskobu i depresiju. Ako se koristi u vodi za kupanje, vjeruje se da pomaže kod tegoba kože i vlasišta, gljivičnih infekcija, zadržavanja tekućine, razbija celulit i ublažava zatvor. Ima izvrsna svojstva regeneracije tkiva, ubrzava zacjeljivanje i bori se protiv infekcija. Tako pomaže kod akni, ekcema, čireva, čireva i atletskog stopala.

Čini se da se pačuli stavljao između indijskih šalova od kašmira, prije slanja u viktorijansku Englesku, kako bi se roba zaštitila od moljaca. Bez ovog prepoznatljivog mirisa suhog lišća pačulija, šalovi se ne bi mogli prodavati u Engleskoj. U Europi i Americi, pačuli ulje i tamjan bili su iznimno popularni 1960-ih i 70-ih među hipijima, budući da je miris pačulija maskirao neugodan miris tijela i miris spaljenog kanabisa. Pačuli se koristio kao regenerator za kosu za dredove. U mnogim azijskim zemljama pačuli se također koristi kao protuotrov za zmijski ugriz.

Napomena: Naša eterična ulja nisu prikladna za unutarnju upotrebu.

Porijeklo Indonesia
Težina 0.04Kg /komad
Shipping weight 0.04Kg
Dimenzije 0x0 (cm)
Materijali/sastojci Pogostemon Cablin
CPNP
UFI
Barkod 5055796528479
MSDS CLP SDS
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
Materijali/sastojci
Barkod