Aromaterapija - Mirisi za Dom - Kupaonski Raj

Vaš Vetrgovac Poklonima isporučuje diljem Hrvatske

Hrvatska

Potražite najbolje u veleprodaji poklona danas
t: +421 (0)91 019 94 47
Rok isporuke 2-3 dana
Volume discount
Order 20 or more outers from each family to qualify for 5% off

5% off

Eterično Ulje Ružmarina 10ml

Product code: EO-05

Latinski naziv: Rosmarinus Officinalis

Korišteni dio biljke: Cvjetni vrhovi

Porijeklo: Španjolska

Metoda ekstrakcije: destilacija vodenom parom

Veleprodajno Eterično Ulje Ružmarina destilirano je vodenom parom iz cvjetova, stabljika i listova biljke. Prema Britanskoj farmakopeji, ulje destilirano iz cvjetnih vrhova bolje je od onog dobivenog iz stabljike i lišća, gdje se navodno destilira gotovo svo komercijalno ulje. Miris eteričnog ulja ružmarina je drvenast i biljni te se koristi u aromaterapiji za osvježenje i stimulaciju uma.

Kaže se da je ovo ulje korisno za liječenje rana, opeklina, prehlade, gripe, umora, probavnih problema, glavobolja, astme, bronhitisa, gihta, reumatizma, problema s jetrom i žučnim mjehurom, zadržavanja vode i slabe cirkulacije. Za masažu se ulje ružmarina često miješa s jednim ili dva bazna ulja poput ulja badema, koštica marelice ili lješnjaka. Dobar je za kosu jer se kaže da povećava cirkulaciju u vlasištu i potiče rast kose. Nikada nemojte koristiti ovo ulje interno i izbjegavajte ga, ako ste trudni ili patite od visokog krvnog tlaka ili epilepsije.

Ružmarin je bio dobro poznat i korišten u antičkom svijetu. Vjerovalo se da poboljšava pamćenje, pa je postao simbol vjernosti i koristio se na vjenčanjima, pogrebima i drugim vjerskim obredima. Grančica ružmarina lijepo se vezala vrpcama i dijelila svatovima kao simbol ljubavi i odanosti. "Mađarska voda", napravljena od svježih vrhova ružmarina nekoliko dana namakanih u vinu, pripremala se za mađarsku kraljicu i navodno ju je izliječila od paralize.

Napomena: Naša eterična ulja nisu prikladna za unutarnju upotrebu.

Porijeklo Spain
Težina 0.04Kg /komad
Shipping weight 0.04Kg
Dimenzije 0x0 (cm)
Materijali/sastojci Rosmarinus Officinalis
CPNP
UFI
Barkod 5055796528424
MSDS CLP SDS
MSDS IFRA Certificate
MSDS Allergen Declaration
Materijali/sastojci
Barkod